04/18/15

Säveånsdalgång

Vårdag! Vi lyckades planera in en härlig vårdag att gå utefter Säveån från Stenkullen till Floda för att njuta av den fina naturen och fotografera blåsippor och den fina naturen. Vi mötte Anders, Jessica, Johanna och barnen på stationen i Floda och tog tåget fyra minuter till Stenkullen. Sedan tog det lite mer än tre timmar att gå tillbaka de ca 5 kilometrarna till Floda och bilen 😀 med fikastopp såklart!

Tack för en fin tur ni som gick med! 🙂

04/23/12

Säveåns dalgång

En härlig tur utefter Säveån där det finns chans att njuta av vacker miljö och både blåsippor och vitsippor. Vi parkerade i Floda och gick till Stenkullen, där vi tog en Geochach 🙂 för att sedan vandra tillbaka till bilen i Floda. På vägen tillbaka hittade vi ett fint ställe med massa blåsippor som vi inte såg när vi gick åt andra hållet. Ibland är det bra att gå samma väg tillbaka, även om jag inte tycker det är så kul. Men man kan se nya saker!! 🙂 Vi fikade såklart på vägen!

10/17/11

Blåtjärn

En härligt solig söndag vid Blåtjärn tillsammans med härliga människor 🙂

Tillslut fick vi elden att ta sig och vi kunde äta lite korv och tjöta en stund innan det var dax att trampa tillbaka till Eva-Lena och Jonas för lite god äpplekaka.

111016 - Grilla vid Blåtjärn

En solig söndag =)

 

07/22/11

Yxnås till Ljungås

En tur i Yxnås var vad vi hade tänkt oss. Så när vi kom fram till Yxnås fick vi se skylten Ljungåsleden ca. 10 km 🙂 och då tänkte vi, perfekt den tar vi!! 🙂

När vi kommit ca. 6 km insåg vi att vi kanske skulle tagit reda på om leden gick tillbaka till samma plats eller om den gick från punkt A till B 😉 vilket vi började ana. Fast då var det ju ingen idé att tänka mer på, det så vi gick vidare 🙂

Så när vi kom fram till gården i Ljungås ca. 11 km senare… (vilket inte var i närheten av var vi startat) så fortsatte vi ut på grusvägen och vidare den vägen. Efter 14 km kom vi fram till min mosters hus och tur för oss så var de hemma och hade besök av min kusin. Vi fick kaffe och skjuts de 6 km tillbaka till bilen 🙂  Stort tack!!

110721 - Ljungåsleden

Yxnås till Ljungås ca. 10 km

 

07/21/11

Molla Bokskog och klättring i Tosseryd

Vi tog en tur i Molla bokskog där vi följde strövstigen som var en runda i bokskogen på ca. 5 km. Det är en fantastisk natur i denna stora mäktiga lövskog. Efter att vi fått njuta av den fina miljön tog vi oss vidare till Tosseryda för att leta reda på bergen som fanns där… det första vi fann, “Sjöklippan” var inte använt på länge så det berget valde vi att lämna utan att bestiga. När vi tog oss vidare till nästa så förstod vi varför folk inte tagit sig till Sjöklippan 😉 terrängen var inte den bästa, de hade kapat skog och vi hade lite svårt att ta oss fram… Nästa berg var “Kalhygget” där vi testade en led innan vi tog oss vidare för att möta Martin och Erik. Då letade vi oss vidare till berget som kallades “Elaka trollet” även det var lite klurig terräng att ta sig till, men två leder fick grabbarna klättrat innan vi tog oss hemåt igen. Så det fjärde och sista berget får vi testa en annan gång 🙂 “den som spar han har”

 

Elaka trollet och vägen dit

Elaka trollet och vägen dit

Stort tack till Erik som fann min telefon jag tappade på vägen hem!! 🙂

110720 - Molla bokskog och Tosseryd

Lite bilder från vår utflykt

 

06/19/11

Vandring i Tiveden

Vi åkte på fredagkväll till Tivedens skogar och gick knappt en kilometer till först vindskyddet för att slå upp tälten och övernatta där. På lördagen vaknade vi i lugn och ro för att äta frukost med Bosjön som utsikt 🙂 Sedan började vi trampa på! Vi följde Munkleden i ca. 6 km för att sedan följa grusvägar till Bergslagsleden förbi Tivedstorp (fint ställe om man vill övernatta i en säng) och vidare till vindskydd och övernattningsplats nummer 2 precis norr om Tivedens nationalpark. Vi lagade till middag och satte upp tälten för att sedan ta en tur på ca. 6 km i Tivedens nationalpark där vi njöt av fina natur och små slingrande stigar 🙂 och tittade på trollkyrkan. Dagens tur stannade på 25.78 km 🙂 och trötta ben 😉

På söndag vandrade vi tillbaka till bilen som då stod 12.09 km bort. En supernice helg!! 39 km blev det allt som allt 🙂

110617-110619 - Vandring i Tiveden

Fler bilder från helgen i Tivedens skogar

 

04/28/11

Vitsippsdalen

Jag och Magnus tog en tur till vitsippsdalen, vid säveånsdalegång mellan Floda och Aspen, för att se om det fanns några blåsippor kvar.

01/6/11

Grillning vid Blåtjärn

En helt fantastisk trettondagsafton i snön 🙂 Vi mötte Eva-Lena och Jonas och promenerade upp till den lilla fina sjön Blåtjärn och grillade korv där. Hundarna fick springa och busa i snön.

110106 - Grillning

Grillning i snön vid Blåtjärn

Tack för en härlig dag! 🙂

12/27/10

Vintersol

En fin tur i skogen tillsammans med Susanne. Hundarna fick rasa av sig lite och jag fick tjöta av mig lite 🙂 att solen lyste och snön gnistrade gjorde hela turen till en stor energikick! 🙂

101227 - skogstur

En ljuvlig vintertur med fika i skogen