07/28/16

Camping med klättring

En vecka på Trellebystrands havsbad och camping. Vi valde campingen eftersom det fanns klätterberg med bultade leder på campingområdet. Vi hittade allt lite mer fördelar med campingen även om vi upplevde att det var en lite enklare camping. Vi gillade den och trivdes den veckan vi stannade. Det jag skulle kunna önska bättre var duschen, den skiftade lite väl mycket i värme och var lite för högt tryck på… iaf när man skall duscha en 2-åring… vill ju inte barnet skall studsa in i väggen 😉 men de skulle visst bygga om badrummen nästa år hörde jag. Annars funkade den fint, vi använde köket en hel del och det var bra. Hoppborgen uppskattades av barnen. Badplatsen hade ett par alternativ till bad både från brygga och strand. Det var hundvänligt och trevliga omgivningar.

Vi hade trevligt sällskap och fick både badat, tjötat och klättrat en hel del… letade lite andra spännande berg. Fanns ett par i omgivningen som vi testade. En del var det lite lurigare vägar till än andra.

Vi tog två dagar och for in till Lysekil och gick runt och kikade, åt lunch och lite shopping och en tågtur hanns med.

Melvins kommentar när vi kom hem efter en riktigt lyckad vecka var “Borta bra men hemma bäst!” <3 och jag håller med honom.

 

08/1/14

Campingsemester/Klättersemester på Vindöns camping

Vi fortsatte med vår camping en vecka till tillsammans med Christer, Nora och Tilda 🙂 på Vindöns camping. Christer och tjejerna väntade på att få låna husvagnen så vi tog oss en tur till Strömstad för att träffa Melvins adoptivkusin Emil. Så mysigt att få se killarna tillsammans igen efter nästan två år! Så snabbt dom hittade varandra och började leka ihop <3 lek, fika och bad! Så mysig dag vi fick 🙂 tack!

Sedan passade vi på att ta en fika med Martin, Linnea, Eric, Nettan och Ville. De var också i Strömstad på lite semester 🙂 lekplatsen testades innan det var dax att åka tillbaka till Vindön för att möta upp Christer, Nora och Tilda som anlände till campingen.

Vi badade, klättrade, lekte och hade riktigt härliga dagar! Besök av Martin och Linnea en dag, mormor och morfar en annan dag och Linnea och Elisabeth kom också för att vara med.

En supervecka 🙂

 

08/12/12

Svensexa för Johan

Magnus, Robert och Andreas packade på fyrljuingen på släpet och åkte ner till Johan och Magnus för att ta Johan! En aningens överraskad och nervös Johan tittade ut genom dörren och undrade hur detta skulle gå 😉 Först fick han byta om till lite “snyggare” kläder för att sedan hoppa på bak på fyrljulingen och åka mot okänt mål 😀

Vi andra mötte upp ekipaget vid Lilla Bommen i Göteborg, då hade Johan hunnit fundera en hel det på vad som skulle hända… detta eftersom Magnus körde förbi lite olika saker på vägen, typ ridhus, rallybana m.m. precis som det skall vara!

Vid Lilla Bommen var det segway som stod på schemat, föst fick man ta på sig en hjälm och en vacker väst sedan fick en och en testa att komma upp på segway´en och köra en bit. När vi prövat hur man gjorde och styrde for vi iväg, 15 stycken, på rad genom Göteborgs stad 😉

Så var det dax för nästa åktur på fyrljulingen för Johan… till en liten lunchpaus med baugette i gröngräset 🙂 och efter det en liten promenad på nästa aktivitet som blev på Klätterdomen. Där fick Johan visa vad han gick för på klätterväggen! Vi hade turen att möta Simon och hans vän Benjamin där. Tack Simon och Benjamin för hjälpen att säkra!! 🙂 Toppen, fick ju alla klättrat lite mer!

Där efter var det dax för en kopp kaffe/te men bulle innan vi for vidare med bil…. till Törnevägen där vi avslutade kvällen med grillat, badtunna och bastu.

120811 - Johans svensexa

En dag för Johan!!

07/26/12

Klättring och camping

Vi åkte till Smögen och Örns Camping där vi bodde tre nätter. Christer och tjejerna i husvagnen, jag och Magnus i tält och Tobias och Sofi i tält. Dag nummer två kom Rickard och Vicki upp och följde med och klättrade. Vi besökte Granitgrottan med sina stora överhäng. Vi var inte ensamma om att vilja klättra på denna fina plats men vi hittade iaf några trevliga leder, om än lite svåra för mig 😉  och lite senare på kvällen kom även Emma och Joakim. Så på tisdagskvällen var vi många som grillade tillsammans 🙂 och åt frukost på morgonen. Vi blev dock inte lika många som åkte till Sibräcka klippan, då Emma och Joakim åkte vidare mot Oslo och Tobias och Sofi åkte mot Gränna. Till Sibräcka klippan får vi åka tillbaka för där fanns många fina leder till oss alla 🙂 lite olika svårighetsgrad, vilket är kul!

På torsdagen packade vi ihop tält och husvagn och på vägen hem stannade vi på Nordens Ark och kikade på alla djuren där, och tur hade vi trots värmen så var det allt en hel del djur som var i rörelse och visade upp sin bästa sida för oss 🙂

Här är en film från Madagaskar daggeckons akvarium

 

120723 - 120726 tre nätter på Örns Camping vid Smögen

Campa, grilla, klättra och besök på Nordens Ark

 

 

 

05/5/12

Klätterresa på Mallorca

Mallorca en är fantastisk ö att besöka om man vill klättra i fina berg! Magnus köpte en guidebok, av Rockfax, över Mallorcas sportklättringsställen och Deep Water Soloing (vilket vi inte testade med tanke på att det var 17° i vattnet). Vi hyrde två bilar och körde runt till några av de ställen som rekommenderades i boken. Det vi efter att nu klättrat i en vecka inser är att vi får åka tillbaka för att fortsätta utforska öns berg 🙂

Magnus ledklättrar

 

120425 - 120502 - Klättring på Mallorca

Vår klätterresa fångad i bilder!

Nedan finns en enklare dagbok att läsa 🙂 Tack för en trevlig resa ni som var med!

25 april

Flyget gick från Säve flygplats kl. 19:55 och då var vi redo att ta plats. Även om vi inte valde att stå först i kön till billighetsflyget Ryan Air 😉 snarare hamnade vi i stort sett sist och ändå fick vi plats där vi kunde sitta bredvid varandra. Det är inte superbekväma flygstolar och det var lite turbulens så vi fick sitta fastspända och skaka runt lite men vi kom fram till en näst intill nersläkt flygplats 23:15. Hämtade ut våra bilar som till vår stora förvåning var BMW´s 🙂 två “söta” små 116D. Simons kommentar var dock “Söta!? De är ju manliga och aggressiva bilar!”

Simon blev glad i BMW 116d

Vi tog den fina, raka motorvägen från Palma till Port d´Alcúdia, med en liten avstikare. Då vi hoppades på att finna en nattöppen mack för lite mat, men inte, fanns inget nattöppet någonstans men som tur var hade Simon några näringsbars med sig i väskan. Så han räddade natten för fem hungriga resenärer, som checkat in på det förbokade lägenhetshotellet. Tack Simon! Så var vi på plats vid vårt lägenhetshotell på Garden Lago, trevlig lägenhet och perfekt när man har bil och kan ta sig dit man vill!

Garden Lago, vårt hotell

26 april

Först tog vi som var vakna, en morgonkaffe på balkongen, med fin utsikt över poolen och festade loss på resterna av näringsbaren som var kvar från natten. Med lite energi i magen tog vi en tur till närmaste butik och köpte oss frukost som sedan intogs på balkongen men solen som värmde riktigt sommarvarmt!

Första dagens klättring bestämdes till ett område nära hotellet, Puig St. Marti. Vägen dit var lite lurig med stora obehagliga gupp upphöjda i grusvägen som kom ofta och kontinuerligt, men vi kom fram och knödde oss ner på den lilla parkeringen.Vi kunde se hotellet från berget 🙂 Inte så många leder och svårigheten var 4+ och 5+ på det flesta, så vi tog det som en uppvärmning inför veckans klättrande. Vi prövade ett par av lederna som var lediga (nr.15 och nr.16) och den som hade ett getingbo mitt i vägen påbörjades av Tobias men avbröts och lämnades ganska snabbt.

Utsikten från Puig St. Marti.

Så var klättersemestern påbörjad och vi kände oss nöjda med uppvärmningen så vi for tillbaka och värmde lite pizza och njöt på balkongen ända tills några kom på att de var tvungna att pröva poolen 18° och bubblepoolen 26°. Varmare i poolen än i havet som vi gick ner till för att doppa tårna i 🙂 Det var ca 1 km till havet från vårt hotell. På vägen hem köpte vi vattenmelon, fantastiskt gott 🙂 liksom jordgubbarna!

27 april

Vi var lite tidigare upp denna morgon och avnjöt en god frukost på balkongen. Sedan bar det iväg till Port de Pollenca, Formentor och klätterberget La Creveta, där vi skulle följa “piplinen” för att hitta bästa stigen till bergen, som vanligt var vi tvugna att testa för att se om den som skrev guideboken hade rätt, det hade han 😉 Vägen till klätterbergen var lite av ett äventyr blandat med branta berg, fin utsikt och vassa buskar. Väl framme var klätterbergen fina med lite blandad kvalitet på bultarna, några nya och några riktigt rostiga. Vi prövade 6 stycken leder i svårighetsgrad 4-6a+, varav en 4:a och en 6a+ som var topp 50. Fina berg med många fina grepp 🙂

Utsikten vid Formentor - Det VAR högt!

När vi var nöjda med klättrandet för dagen tog vi den spännande promenaden tillbaka till bilen som stod parkerad vid utsiktsplatsen vid Formentor och udden Punta de la Nau. Vi köpte vi glass och gick upp för alla trapporna till utsiktsplatsen för att njuta av utsikten innan vi tog bilarna in i Port de Pollenca där vi gick ner till stranden för att äta god Paella med räkor, musslor och bläckfisk och vi som inte körde fick njuta av en god öl till 🙂

28 april

Klättring i området Valldermossa area och berget S´estret. Eftersom Iphonen, med GPS´en, dog precis när vi närmade oss parkeringen där vi skulle stanna, så körde vi förbi och hamnade 3 km längre fram på den slingriga smala vägen i Valldermossa by där vi äntligen kunde vända. Verkade vara en trevlig stenstad med många gamla hus. Vi tog samma kringliga bergsväg 3 km tillbaka, Magnus försökte köra ikapp en cyklist på vägen ner, gick ju sådär i kurvurna. Wow, vilken fart han hade när han cyklade nerför! Så hittade vi parkeringen och även vägen till klätterbergen, mycket lättare att finna än de andra dagarna. Här var det mycket folk som klättrade, kanske för det var lördag, kanske för det låg nära Palma!? Vi hittade iaf en ledig led, Pasión instermainable som var 4+ och en top 50-led, det var fantastisk trevlig utsikt ända till Palma på toppen. En kort led, Quarried Wal 5+ och överhäng klättrades. Sedan så “knödde” vi lite med några spanjorer för att få testa ett par leder till innan det var dax att avsluta. Så då blev det Con el culo al aire 5+ och King of Quint 6a+ två kul leder med lite blandad utmaning!

Valldermossa

Så tog vi våra små söta BMW´s till Palma och parkerade i ett parkeringshus för att gå ett varm och känna lite på stan 😉 hungriga som vi var så blev det ganska snabbt MC Donalds för att få lite mat i magen. Sedan lite mer promenad för att ta våra trötta kroppar tillbaka till Hotellet.

Väl på hotellet smakade vi lite på de drycker vi köpt i butiken och lyssnade på musik, Simon kom till ny insikt 😉 han tyckte MADONNA var bra 😉 GangBang fick betyg BRA som var en ny Dub-step-låt och då var det magi i luften. Ojojoj!! 🙂

Efter lite mer musiklyssnande och spånande om livets viktiga ting så tog vi en tur ner till byn för att testa barerna. Att det inte var högsäsong märktes på att många barer var stängda men vi hittade allt ett par öppna med och Magnus beställde in en 2 1/2 liters mohito till oss att dela och Simon beställde in “tjejdrinken” Pinacolada 😉 båda var goda 😉 Sedan gick vi en tur till och blev inraggade av några inkastare till ett par dansställen lockbetet var grattis shot´s! Sedan var det dans dans dans och dans… ju mer vi dansade ju fler människor kom det och tillslut var stället knöfull! De bjöds på fler gratisshot´s av tjejen vid barnen, Tobias och Sofi prövade detta… de hälldes rakt i munnen från flaskan!

29 april – Hipp Hipp Hurra för Sofi som fyller 28 år!!

Denna dag blev det en lugn och slapp morgon p.g.a. den sena sänggången natten innan. Sakta men säkert började folk vakna till och vilja ha frukost, som vanligt på balkongen. Tobias överraskade Sofi på hennes födelsedag med en medsmugglad present, en riktig fullträff blev det med fotoboken från deras första år 🙂 det var riktigt roligt att se hur glad hon blev!

Så ställde vi in GPS´en och for mot Tijuana, resvägen tog ca. 1 timme och 15 min. GPS´en fick för sig att ta oss igenom de små städer på vägen, istället för den smidigaste vägen runt, så vi fick se många små söta byar lite närmare än vi önskat. De har byggt sina vägar väldigt smala eller är det kanske husen väldigt tätt 😉 Det var knappt bilen fick plats på bredden där vi skulle ta oss fram!

Trångt mellan husen!

Väl framme fick vi en otroligt fin utsikt över havet och Es Pontas i Santanyi, oj vad det skulle fotas 🙂 Sedan fick vi ta oss nerför vid sidan av berget för att komma ner på själva klippan och där var vi dessvärre inte själva så alla 4-5+ leder var upptagna. Vi strosade runt lite och tittade oss omkring, njöt av den härliga miljön och hoppades på att det skulle bli ledigt…. men det blev det inte… kom hela tiden fler som ville klättra och här ställde man sig i kö för att komma fram till själva leden. Vi gick en bit bort och Magnus ledde Colesterol Party 6a+, topp 50. Aningens lurig på sina ställen så han testade den en gång till för att känna på den på topprep.

Fina berg men fin utsikt!

Sedan vandrade vi ner mot stranden för att se på lederna som är vid vattnet och där man ramlar i vattnet om man faller ner. Fast istället hittade vi en bar som sålde glass 🙂 mums! Vi gjorde en paus i solen och tittade på de tokiga turisterna som badade i det kalla vattnet.

Efter det gick vi tillbaka till bilarna för att kryssa igenom byn, Santanyi, och komma till andra sidan där Es Pontas ligger och Chris Sharma klättrade sin 9a+. Riktigt roligt att se den live hade dock varit roligt om man kunde komma lite närmare men med tanke på det kalla vattnet var ingen av oss så sugen på att simma dit 😉

Es Pontas 9a+

30 april

Det hade regnat på natten, inte så mycket men lite grand, så vi såg några mörka moln på himlen vid frukosten men de försvann under bilfärden till Cala Magraner. En finfin vik med turkost vatten dit vi anlände efter en enklare vandring genom ett par olivlundar, över staket och stenmur.

20 min promenad till klättringen

Om man kommer fram vid 10:15 (+20 min promenad) så är man först och kan välja led sedan drällde det in folk under hela dagen och det blir fullt ”Här är ju lika mycket folk som inne på domen!” sa Sofi. Simon tog sig an El vigilant de la plaja 4+ (top 50) och Magnus ledde Captain Nemo 5+. Båda två fina leder med fin utsikt över viken. Vi fick även testat Jetsam 5+ som Tobias ledde och Clásica 5 innan det var helt fullt på alla lederna. Vi fick äran att se två nudister bada i det kalla vattnet och vi fick solan liten stund innan vi drog oss tillbaka till bilarna som nu stod inknödda bland typ 9 bilar på parkeringen utefter vägen, den parkering som var avsedd för två bilar enligt guidboken.

2 bilar?! Inte om man e spanjor inte 😉 då får man plats om man vill!

Vi tog en middag på Alcúdia shoppinggata på vägen hem 🙂 och revbenen var riktigt goda för att inte tala om den Irish Coffe det blev till efterrätt!

1 maj

Denna dag bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till samma ställe som dagen innan, till Cala Magraner. Vi kände att det var många leder vi inte fått chans att pröva och miljön var ju så underbar! Denna dag glömde vi dock klätterboken… hur kunde det gå till? Tur Magnus hade memorerat några leder så vi kunde roffa åt oss dem med en gång innan det blev upptagna! Tobias började med Perelló 4+ och Magnus ledde Wall and Groove 5+. Sedan var vi ju bara tvungna att testa en 3:a som Simon ledde, Jardiners sense fronteres hette den och var en Top 50! Magnus ledde Crack upp som var vad vi trodde en 6:a efter att lånat ett par tyskars bok, men i vår bok visade det sig vara en 5+, kul var den i alla fall.

Så nöjd blir man när man kommer till toppen!

Efter en lite längre fikapaus så blev äntligen Ses tres Maries 6a+, Top 50, ledig! Denna hade ett par roliga svårigheter (för alla utom Magnus då) som bl.a. en stenformation som stack ut ur berget och ett fint överhäng högs upp. Man märkte att denna led var klättrade ett antal gånger då berget börjat bli lite slitet på sina ställen.

Så var vi nöjda med sol, klättring och vind för denna gången 🙂 och for hem för att handla och fixa mat men det verkar som 1  maj var en dag då skolbarn var lediga (märktes på stranden) och att matbutiken stägnde tidigare än andra dagar… så det fick bli mat ute igen efter ett par goda öl på hotellet.

2 maj

Denna sista morgon på Mallorca vaknade vi upp prickiga av myggbett 😉 så ett tips är att hålla balkongdörren stängd under natten även om det finns både när och gardin att dra för 😉 vi kan väl säga att vi gödde en del myggor under denna natt!
Vi bestämde oss för att göra en kortare utflykt till en strand som vi (jag, Simon och mamma) upptäckte sist vi var på Mallorca eftersom vi inte hade så mycket tid innan vi skulle vara på flygplatsen i Palma. Så efter lite googlande så fann vi vilken strand det var och var den låg. Ute vid Formentor. Vi packade våra väskor och checkade ut från Hotell Lago och tog bilarna för en sista tur.
Upp över slingriga småvägar och nerför igen så kom vi fram till den fina stranden med vit sand och klart vatten. Vi bestämde oss för att ta ett dopp i det kalla havet med sina 17°. Magnus var som vanligt först i, sedan Simon i farlig fart för att spexa för kameran (vilket han fick göra om eftersom den inte spelade in första gången 😉 ) Sedan kom även jag i vattnet efter en del eftertanke och tillsist Tobias 😉 Sofi stod över denna gången.

Baddax!

Sedan efter lite tokig turbulens på stranden återvände vi till flygplatsen i Palma och lämnade in hyrbilarna för att ta flyget hem till Sverige igen. Hem ljuva hem 🙂

 

07/29/11

Camping och klättring

Vi tog en plats på Unda camping i Uddevalla, där vi ställde upp vårt tält och Christer ställde upp husvagnen han lånat av mamma och pappa. Från Unda camping utgick vi sedan till lite olika klätterberg. Första berget vi besökte var Vindön. Trevligt ställe med fin miljö (bra ställe att vara på när det kommer en skur p.g.a. överhäng.) Jag satte en 6a+ led 🙂 de andra satte lite svårare ändå men man tävlar bara med sig själv i klättring 😉 Martin och Erik kom och gjorde oss sällskap med klättring och mat sedan for de hem igen.

Dag två startade vi på stranden 🙂 solade och badade i havet. Sedan blev det en tur till Granitgrottan för att checka läget 🙂 där var en del folk så vi testade det “andra” berget… En mycket svår led som Magnus ledde upp medan jag, Nora och Tilda la spår till hundarna. (Christer säkrade och klättrade)

Dag tre blev det en tur till Tjörnbroklippan där vi testade två olika leder. För att sedan åka vidare en tur till Viks kile. Där hann Urban och Martin klättra Marathon innan det var dax att bryta upp och avsluta. Viks kile får di åka tillbaka till för att testa lite till.

Su man kan säga att vi testat lite av mycket… nästa gång får vi testa mycket på ett ställe, fördelen är att vi sett hur det ser ut så vi vet vad vi skall välja när vi vill klättra nästa gång i Bohuslän 🙂

110726-110728 - Tälta och klättra

Semestertripp nummer 2 :)

07/24/11

Bouldertävling i ladan

110722 - Bouldertävling

Klättertävling i ladan i Slinnebacke

Vi fick äran att vara med på en bouldertävling i en lada i Slinnebacke 🙂 klurigt och aningens svårt. Magnus tävlade i “svåra serien” och tog 10 av 15 stycken leder jag testade “lätta serien” och klarade av 6 leder 😉 och då var det de “lätta” av de lätta 😉 men testade även en “medel” men den får jag spara till nästa år 😉 Det var ett fint ställe och många leder i ladan och en mycket trevlig kväll som avslutades med grillning. Tack!

 

 

 

 

07/21/11

Molla Bokskog och klättring i Tosseryd

Vi tog en tur i Molla bokskog där vi följde strövstigen som var en runda i bokskogen på ca. 5 km. Det är en fantastisk natur i denna stora mäktiga lövskog. Efter att vi fått njuta av den fina miljön tog vi oss vidare till Tosseryda för att leta reda på bergen som fanns där… det första vi fann, “Sjöklippan” var inte använt på länge så det berget valde vi att lämna utan att bestiga. När vi tog oss vidare till nästa så förstod vi varför folk inte tagit sig till Sjöklippan 😉 terrängen var inte den bästa, de hade kapat skog och vi hade lite svårt att ta oss fram… Nästa berg var “Kalhygget” där vi testade en led innan vi tog oss vidare för att möta Martin och Erik. Då letade vi oss vidare till berget som kallades “Elaka trollet” även det var lite klurig terräng att ta sig till, men två leder fick grabbarna klättrat innan vi tog oss hemåt igen. Så det fjärde och sista berget får vi testa en annan gång 🙂 “den som spar han har”

 

Elaka trollet och vägen dit

Elaka trollet och vägen dit

Stort tack till Erik som fann min telefon jag tappade på vägen hem!! 🙂

110720 - Molla bokskog och Tosseryd

Lite bilder från vår utflykt

 

07/10/11

Military fitness

Säger bara WOW!! Fick frågan om jag ville testa military fitness 🙂 och det ville jag såklart!! Så vi möttes upp i Nolhaga parken för en testomgång 🙂 denna gången hade vi en specialomgång, ett tjejgäng! Det var kul, svettigt och spännande!! Jag hade kanske inte valt att krypa under bänkarna i parken och göra sååå många sit-ups om jag inte hade någon som sa till mig 😉 inte heller hade jag valt “aktiv vila” = “plankan” eller “bordet” när jag var som tröttast men såå kul det var!!  De har träning hela sommaren på söndagar kl. 16… undrar om man vågar sig dit igen?!