01/20/17

Sydafrika, Kapstaden 2016

En fantastisk resa för oss i vår familj <3

Flygresan gick fantastiskt bra, först flög vi till London och tillbringade dagen på terminal 3 på Heathrow (lite nytt för oss för vi brukar ju hänga i terminal 5 😉 ) Sedan flög vi vidare och i stort sett med en gång somnade båda barnen och sov till tidig morgon så vi hann se lite på film och äta frukost.

5 dec klev vi av i varma Sydafrika och fick fatt på bagaget, barnvagnen kom aldrig så när vi frågade visade det sig att den hade kommit med ett tidigare flyg. Så när vi hade allt så letade vi oss fram till stället där vi skulle hämta ut bilen, det var en tuff väntan för två trötta killar men tillslut hade vi stuvat in bilstolar, bagage och allt var färdigt för att ge sig ut i vänstertrafiken och vidare in mot centrum av Kapstaden där vi skulle tillbringa våra första fem nätter. Vi hittade fram till hotellet Rockwell och även till parkeringshuset under så vi kunde ta oss upp på rummet och byta om till lite mer lämpliga kläder för temperaturen. Så när vi landat och insett att det hade varit smart att packa ner några bars eller nått annat snack än just det godis vi bara hade med för att få höga humöret så gick vi ut för att hitta mat. Pizza blev det sedan tillbaka och somnade som stockar för att ta igen den förlorade sömnen på flyget 😀

6 dec efter vi sovit ut och fått i oss frukosten vi handlade dagen innan så gick vi ner mot hamnen, kikade på köpcentret Waterfront . Gick in på en mindre matmarknad och köpte nudlar och vårrullar som fick högsta betyg av Melvin. Och tro det eller ej men där träffade vi ju HULKEN!

Continue reading

07/14/16

Fira 40 åringar i Spanien

 

Vi gjorde en annan variant på firande i år, vi stack till Barcelona och hyrde ett stort hus (länk till huset här) där 🙂 de som ville och kunde av oss som fyller 40 år (och andra som var sugna) hängde på. Så vi blev fyra familjer, 8 vuxna och 7 barn. Vi hyrde ett stort hus en liten bit utanför Barcelona såg trevligt ut så det hyrde vi i ett område som hette Castelldefels. Kan absolut rekommenderas, det var mest spanjorerna själva som höll till där, både bodde och semestrade där. Vi märkte det tydligt på restaurangerna då det var lite dåligt med engelska på menyerna… men vi lyckades alltid beställa mat även om det inte alltid blev precis det vi trodde 😉 så var blev det gott!

Vi hade enligt beskrivningen på huset 700 meter till stranden, enligt google och runkeeper så var det ca 1,5 km 😀 i rejäl lutning så lite motion fick vi med! Behövdes eftersom vi åt gott! När vi inte var på restaurang så lagades det mat i huset, många duktiga kockar hade vi med oss 🙂 så vi åt och drack gott varje dag! Grillen som fanns till huset användes såklart ett par av kvällarna.

Jag fick ju äran att fylla 40 år just under veckan vi var iväg vilket gjorde att jag blev firad av mina vänner lite extra <3 med grattisar, god mat och goda drinkar! Känner mig otroligt priviligerad som fick fira dagen där och blev lite extra ompysslad fast det var allas 40års firande vi reste för!

En av dagarna tog vi tåget till en grannby Sitges, där vi strosade runt, åt lite glass och såg oss omkring innan vi tog tåget hem igen.

Sista natten sov vi på flygplanshotell i Barcelona eftersom vi fick ha huset till lördagen och flyget gick hem på söndagen. Då passade vi på att gå runt lite i Barcelona, här gick vi själva och se oss omkring innan vi tog en taxi tillbaka för att kolla poolen. Den fick klart godkänt av oss i familjen Blad 🙂 Båda barnen har älskat att bada varje dag!! Gabriel har blivit en fisk liksom sin bror <3

 

Tack fina vänner för en fantastisk vecka!!

06/16/16

Borås djurpark

En dag på Borås djurpark. En perfekt onsdag med sol och lite regn så det var inte så mycket folk i parken 😀 alldeles lagom faktiskt! Vi kollade in savannen med elefanter, giraffer, antiloper mm. brukar ju missa dessa djur eftersom vi går andra hållet 😉 . Lite roligt att få se det man inte annars hinner. En fin dag med korvgrillning och bra tajming… vid de två regnskurarna vi fick i parken så var vi inne båda. Aphuset är en klar favorit så där passade det ju bra att vara när det regnade som mest.

Vi fick testat nya Kaninlandet, roliga tunnlar att springa i 🙂 mycket uppskattat speciellt med en morbror som jagar och skojar.

12/29/15

Sydafrika 2015

Välkommen hem lillebror och son <3 nu är vi en familj på 4!!

Vi åkte till Sydafrika 19 november via London. Stannade tre nätter Pretoria innan vi flög ner till Port Elizabeth för att den 24 november åka till lillebror och få honom till oss. Vi fick lära känna honom på barnhemmet under 2 timmar innan vi fick ta honom med oss. Det är spännande att göra allt tillsammans första gången, otäckast för lillebror var nog första bilturen. Den 26 november åkte vi till domstolen – då blev vi en familj på riktigt! Nu är vi varandras för alltid <3

Vi har fått nästan fem veckor tillsammans i våra barns land. Vi har fått uppleva kusten vid Port Elizabeth och återuppleva Pretoria och så gjorde vi en tur till Kruger och Mpumalanga området. Helt fantastisk tid i Sydafrika och så kom vi hem precis lagom till jul. Vi landade på kvällen den 22 december.

Melvins ord “det är skönt att vara hemma!”

10/18/15

Picknick

Är det en fin höstdag OCH helg samtidigt så måste man ju bara gå på picknick 🙂 Vi hann med lite fix hemma också.

Kan inte annat än sammanfatta att det har varit en toppenhelg!

08/9/15

Fjällsemester i Jotunheimen

Ett par riktigt härliga dagar i det fina naturreservatet Jotunheimen i Norge. Vi åkte upp på onsdagen och mötte Christer och Tilda i Fagersta, de hade startat dagen före. Efter lek och bus där så for vi vidare upp till campingen, ställde upp tältet och började utforska. Det var mycket mer snö i år än andra år vi varit uppe och därmed svalare.

Dag 2 gjorde vi en vandring över Knutshöe på 12 km. Se länk! Fick njuta av fina vyer och lite lagom läskiga höjder att klättra på. Melvin valde att åka i “ryggsäcken” så Magnus fick en extra tyngd på ca 16 kg på ryggen. Vi gjorde många fina pauser så vi fick chans att njuta av utsikten! Tilda var grym på att gå 🙂 hjälpte mig med Jonathan vid flera tillfällen, såg till att han fick smaka på vattnet på vägen.

Dag 3 gjorde vi utflykt med bilen till Glitterheim där vi åt lunch i den fina miljön, tittade på Glittertrind som vi gick över för ett par år sedan. Sedan tittade vi på Riddarsprånget, en fors där en riddare flydde för sitt liv med sin käresta genom att ta en hopp över… och ingen av hans förföljare vågade hoppa efter.

Dag 4 for vi hemåt igen, vi hälsade på Sven och Silje i Oslo på vägen hem. Där bjöds vi på ordentlig sommarvärme, gott grillat, trevligt sällskap och massa lek för barnen.

 

07/16/15

Stockholmsresa

Vi tog en minisemester i storstaden. Vårt huvudsyfte var att besöka Sydafrikanska ambassaden då vi fått reda på att alla barn, adopterade från Sydafrika från och med år 2000 (ca 500 barn) skulle omregistreras. Tydligen hade det försvunnit några papper och nu ville de, i Sydafrika, ha alla nya. Vi kände att det var bäst att sköta detta på semestern då det bara fanns tider på onsdagar att välja.

Otur för oss var att Magnus kusin Rebecca, inte var hemma så vi fick inte träffa henne och Mathias, men tur var att vi fick låna deras lägenhet. Det var verkligen ett fantastiskt boende för oss, 5 minuters promenad till tunnelbanan och ca 15 min in till centrum. Så vi åkte in till centrum och upplevde storstaden. Vi fick åka lååång rulltrappa, se slottet med vaktombyte, titta på vikingarnas stridskonst och skelett på historiska, allsång på Skansen (eller iaf lite av genrepet) leka på lekplatsen på Skansen var poppis.

Om man frågar Melvin vad som var bäst var att han fick leka med leksakerna på Hannah och Olles rum. Allra allra bäst var att få se filmen “Sinbad” som han hittade i lägenheten 😉 Tack snälla för vi fick låna er lägenhet, Rebecca 🙂

På vägen hem åkte vi förbi Örebro och hälsade på Melvins adoptionskusiner 🙂 och wow vilken underbar glädje att se dessa ljuvliga barn tillsammans!

06/28/15

Forever families

En fin helg på Flämslätt med massa andra familjer med barn från Sydafrika! En fin helg som Melvin längtat till och vi tycker är kul, fullt ös från fredag till söndag med massa lek, konsert med Mamma Gumbo trio, lek, sång, mat, lek, årsmöte, pyssel, lek, bad, gudstjänst lek och mingel. Så härligt att se alla barn från små till riktigt stora.  Att det var sol och fint väder gjorde det ännu bättre, kändes verkligen som solen lös för oss denna helgen!!

I år fick vi besök av två kvinnor som driver var sitt Life House i Sydafrika, de berättade för oss om deras projekt som vi stöder.

Glädjen när Melvin fick träffa sina vänner Naysa och Theo var obeskrivlig 😀 de bara sprang runt med ett stort leende alla tre!

Underbara känsla av gemenskap och samhörighet! En lycklig son som sa “Alla barn är bruna! …eller nästan alla, jag ser inga vita barn här nu!”