07/28/16

Camping med klättring

En vecka på Trellebystrands havsbad och camping. Vi valde campingen eftersom det fanns klätterberg med bultade leder på campingområdet. Vi hittade allt lite mer fördelar med campingen även om vi upplevde att det var en lite enklare camping. Vi gillade den och trivdes den veckan vi stannade. Det jag skulle kunna önska bättre var duschen, den skiftade lite väl mycket i värme och var lite för högt tryck på… iaf när man skall duscha en 2-åring… vill ju inte barnet skall studsa in i väggen 😉 men de skulle visst bygga om badrummen nästa år hörde jag. Annars funkade den fint, vi använde köket en hel del och det var bra. Hoppborgen uppskattades av barnen. Badplatsen hade ett par alternativ till bad både från brygga och strand. Det var hundvänligt och trevliga omgivningar.

Vi hade trevligt sällskap och fick både badat, tjötat och klättrat en hel del… letade lite andra spännande berg. Fanns ett par i omgivningen som vi testade. En del var det lite lurigare vägar till än andra.

Vi tog två dagar och for in till Lysekil och gick runt och kikade, åt lunch och lite shopping och en tågtur hanns med.

Melvins kommentar när vi kom hem efter en riktigt lyckad vecka var “Borta bra men hemma bäst!” <3 och jag håller med honom.

 

07/14/16

Fira 40 åringar i Spanien

 

Vi gjorde en annan variant på firande i år, vi stack till Barcelona och hyrde ett stort hus (länk till huset här) där 🙂 de som ville och kunde av oss som fyller 40 år (och andra som var sugna) hängde på. Så vi blev fyra familjer, 8 vuxna och 7 barn. Vi hyrde ett stort hus en liten bit utanför Barcelona såg trevligt ut så det hyrde vi i ett område som hette Castelldefels. Kan absolut rekommenderas, det var mest spanjorerna själva som höll till där, både bodde och semestrade där. Vi märkte det tydligt på restaurangerna då det var lite dåligt med engelska på menyerna… men vi lyckades alltid beställa mat även om det inte alltid blev precis det vi trodde 😉 så var blev det gott!

Vi hade enligt beskrivningen på huset 700 meter till stranden, enligt google och runkeeper så var det ca 1,5 km 😀 i rejäl lutning så lite motion fick vi med! Behövdes eftersom vi åt gott! När vi inte var på restaurang så lagades det mat i huset, många duktiga kockar hade vi med oss 🙂 så vi åt och drack gott varje dag! Grillen som fanns till huset användes såklart ett par av kvällarna.

Jag fick ju äran att fylla 40 år just under veckan vi var iväg vilket gjorde att jag blev firad av mina vänner lite extra <3 med grattisar, god mat och goda drinkar! Känner mig otroligt priviligerad som fick fira dagen där och blev lite extra ompysslad fast det var allas 40års firande vi reste för!

En av dagarna tog vi tåget till en grannby Sitges, där vi strosade runt, åt lite glass och såg oss omkring innan vi tog tåget hem igen.

Sista natten sov vi på flygplanshotell i Barcelona eftersom vi fick ha huset till lördagen och flyget gick hem på söndagen. Då passade vi på att gå runt lite i Barcelona, här gick vi själva och se oss omkring innan vi tog en taxi tillbaka för att kolla poolen. Den fick klart godkänt av oss i familjen Blad 🙂 Båda barnen har älskat att bada varje dag!! Gabriel har blivit en fisk liksom sin bror <3

 

Tack fina vänner för en fantastisk vecka!!

06/26/16

Midsommar 2016

Midsommar på Brattön är så lyxigt! Att få tillbringa denna fina dag med sina vänner och uppleva en klassisk midsommarafton med dans runt midsommarstången. Att få lov att göra detta på Brattön i Malin och Mikaels stuga vid havet är underbart. De ordnar det så trevligt och fint! Killarna njöt i stora drag. Melvin för han fick leka leka och leka. Samla godis i godisregnet och leka lite till 🙂 Gabriel fick dansa med pappa. Att åka båt för första gången var spännande för honom. Vi hade en fantastisk dag allihop! Tusen tack för vi fick vara med <3

02/23/16

Borås Djurpark

Årets första besök till Borås djurpark. Blir nog inte det sista, det finns ju massa roliga lekplatser och ställen att grilla korv på. Aphuset är fortfarande en favorit och trevliga vänner att fika tillsammans med blir en fin krydda i livet 🙂

Bilderna ligger bakifrån, vi gick hem när det var mörkt (tiden går fort när man har roligt 😉 )

07/12/15

sommargrillning

Vi lyckades pricka in en finfin dag till att grilla med våra vänner 🙂 solen riktigt stekte på oss och vi njöt/svettades av sommarens fina dag! Så roligt att vi fick till en grillning hemma hos oss och att så många av våra vänner kunde komma! Barn och vissa vuxna fick lekt av sig ordentligt och några andra fick suttit och tjötat. Jag fick en riktigt fin eftermiddag hoppas ni andra med fick det!

07/11/15

Barnkalas för Melvin 4 år

Oj, vad vår fine son växer 🙂 nu har vi firat 4-års dagen med hans kompisar. Det blev lite före den riktiga födelsedagen, men så finns det ju en vits med att dra ut lite på det, man får njuta lite mer av det hela.

Tack till våra fina vänner och deras goa barn som kom och firade vår son. Hoppas ni vågar komma tillbaka trots att jag tänder eld på bordet 😉

06/28/15

Forever families

En fin helg på Flämslätt med massa andra familjer med barn från Sydafrika! En fin helg som Melvin längtat till och vi tycker är kul, fullt ös från fredag till söndag med massa lek, konsert med Mamma Gumbo trio, lek, sång, mat, lek, årsmöte, pyssel, lek, bad, gudstjänst lek och mingel. Så härligt att se alla barn från små till riktigt stora.  Att det var sol och fint väder gjorde det ännu bättre, kändes verkligen som solen lös för oss denna helgen!!

I år fick vi besök av två kvinnor som driver var sitt Life House i Sydafrika, de berättade för oss om deras projekt som vi stöder.

Glädjen när Melvin fick träffa sina vänner Naysa och Theo var obeskrivlig 😀 de bara sprang runt med ett stort leende alla tre!

Underbara känsla av gemenskap och samhörighet! En lycklig son som sa “Alla barn är bruna! …eller nästan alla, jag ser inga vita barn här nu!”

06/20/15

Midsommarfirande på Brattön

Så har vi fått vara med om ännu ett fantastiskt midsommarfirande på Brattön! Malin och Mikael är så goa som låter oss komma ut till stugan för att delta denna dagen och fixar och ordnar så vi får det så bra! I år var tältet uppe när vi kom, även om det bara droppade lite när vi åt sill och sedan var det underbart väder, barnen lekte för fullt och sedan blev det dans runt midsommarstången! En tipspromenad med fina priser och sedan det efterlängtade godisregnet 🙂 Underbart roligt att se alla barn och vuxna kasta sig runt, tackla varandra för att fånga godiset 😉 Felicias kommentar efter -“I år var det jag som tacklade i stället för att bli tacklad!” 😉

Så precis när Mikael tänt grillarna då brakade det loss (lite förvarning på himlen innan) regn blåst och ännu mer regn… höll väl på en halvtimme innan det klarnade upp och då kunde vi fortsätta med grillen och ätandet och njuta av solnedgången!

06/10/15

Utflykt till Nääs

En fin eftermiddag tillsammans med två av mina fantastiska kollegor och deras barn! Hade ingen aning om att bakom Nääs slott, i slottsparken, fanns det ett fint litet promenadstråk med stora höga gungor! Vi gick tillsammans och gungade på vägen för att avsluta med fika i gröngräset. En perfekt eftermiddag 🙂 Tack!

Ps. Jonathan var med och skötte sig exemplariskt, passade bara på att hälsa/dreggla på en herre som inte kunde låta bli honom 😉

 

06/6/15

Nationaldagsfirande 2015

Hemma efter det som vanligt trevliga traditionella nationaldagsfirandet i Hoberg! Vi har grillat, umgåtts med våra vänner och barnen har lekt som tokar. Först när vi samlades regnade det… men sedan sprack det upp och blev precis det väder vi vant oss vid på nationaldagen 🙂 dock aningens svalare än vi önskat 😉 Tack för en superdag!