01/7/17

Njuta av livet

En härlig dag i ledigheten. Vi packade ryggsäckarna, plockade med grillhinken och gick upp till kojan i skogen. Under tiden grillen blev varm så busades det i skogen och sedan åt vi grillad korv 🙂 det smakar väldigt gott ute och i skogen.

10/15/16

Vänga Mosse

Familjeutflykt till Vänga Mosse i närheten av Fristad – Borås. En promenad på ca 2,5 km om man går runt mossen. Vi gick lite fram och tillbaka, balanserade på spångarna och fikade i utsiktstornet. En mysig utflykt och fin miljö att strosa i.

07/28/16

Camping med klättring

En vecka på Trellebystrands havsbad och camping. Vi valde campingen eftersom det fanns klätterberg med bultade leder på campingområdet. Vi hittade allt lite mer fördelar med campingen även om vi upplevde att det var en lite enklare camping. Vi gillade den och trivdes den veckan vi stannade. Det jag skulle kunna önska bättre var duschen, den skiftade lite väl mycket i värme och var lite för högt tryck på… iaf när man skall duscha en 2-åring… vill ju inte barnet skall studsa in i väggen 😉 men de skulle visst bygga om badrummen nästa år hörde jag. Annars funkade den fint, vi använde köket en hel del och det var bra. Hoppborgen uppskattades av barnen. Badplatsen hade ett par alternativ till bad både från brygga och strand. Det var hundvänligt och trevliga omgivningar.

Vi hade trevligt sällskap och fick både badat, tjötat och klättrat en hel del… letade lite andra spännande berg. Fanns ett par i omgivningen som vi testade. En del var det lite lurigare vägar till än andra.

Vi tog två dagar och for in till Lysekil och gick runt och kikade, åt lunch och lite shopping och en tågtur hanns med.

Melvins kommentar när vi kom hem efter en riktigt lyckad vecka var “Borta bra men hemma bäst!” <3 och jag håller med honom.

 

07/18/16

160718 – Klättring i Norsesund

En eftermiddag i klätterbergen i Norsesund. Min kusin Sven med fru Silje och tre barnen var på besök hos mamma och pappa. Christer kom på den fina idéen att visa dom klättring utomhus. Spännande att se dom som prövade för första gången på väggen och de rutinerade klättrarna som likt spindlar tog sig upp. Christer hade fixat med korv och bröd som Nora grillade och servade oss med. Perfekt med lite mat och sedan massa kex mellan klättringspassen 🙂 dock var det två smågrabbar som tyckte det var alldeles perfekt med kexpåsen i marknivå 😉 mums

Verkar som Nora lyckades få Yatzy att förstå “ligg” med 😀 skall bli kul att testa imorgon om hon kommer ihåg detta 🙂

 

08/9/15

Fjällsemester i Jotunheimen

Ett par riktigt härliga dagar i det fina naturreservatet Jotunheimen i Norge. Vi åkte upp på onsdagen och mötte Christer och Tilda i Fagersta, de hade startat dagen före. Efter lek och bus där så for vi vidare upp till campingen, ställde upp tältet och började utforska. Det var mycket mer snö i år än andra år vi varit uppe och därmed svalare.

Dag 2 gjorde vi en vandring över Knutshöe på 12 km. Se länk! Fick njuta av fina vyer och lite lagom läskiga höjder att klättra på. Melvin valde att åka i “ryggsäcken” så Magnus fick en extra tyngd på ca 16 kg på ryggen. Vi gjorde många fina pauser så vi fick chans att njuta av utsikten! Tilda var grym på att gå 🙂 hjälpte mig med Jonathan vid flera tillfällen, såg till att han fick smaka på vattnet på vägen.

Dag 3 gjorde vi utflykt med bilen till Glitterheim där vi åt lunch i den fina miljön, tittade på Glittertrind som vi gick över för ett par år sedan. Sedan tittade vi på Riddarsprånget, en fors där en riddare flydde för sitt liv med sin käresta genom att ta en hopp över… och ingen av hans förföljare vågade hoppa efter.

Dag 4 for vi hemåt igen, vi hälsade på Sven och Silje i Oslo på vägen hem. Där bjöds vi på ordentlig sommarvärme, gott grillat, trevligt sällskap och massa lek för barnen.

 

09/13/14

Övernatta i vindskydd

IMG_2153 IMG_2172 IMG_2210Vi övernattade i vindskyddet uppe vid Blåtjärn. Letade ved, tände brasan och grillade korv! En fantastiskt spännande kväll och natt tyckte Melvin 🙂 och föräldrarna tyckte det var mysigt… kanske lite hårt med liggunderlag på trägolvet 😉

 

04/17/14

Havfiske, 60-årspresenten

Skärtorsdagen blev en väldigt trevlig dag! Vi for tidigt, tidigt ned till Helsingborg för att gå ut med båten Tärnö, Helsingborgsbåtarna, för en dag på havet. Morgonen var sval men inte så mycket vind, allt gick smidigt och båten lade ut i tid. Förmiddagen bjöd på fint fiske med med mycket fångst, det drogs torsk, sej och sill. Framåt lunch ökade dock vinden och det blev mer sjö vilket även fiskarna verkade känna av och det blev betydligt svårare att få något på kroken. Tack alla för en trevlig dag och jag tror att jubilaren var klart nöjd med både fångsten och dagen! 🙂

07/25/13

Jotunheimen 2013

Så kom vi iväg till underbara Jotunheimen igen 🙂 Helt sanslöst vad man kan sakna dessa fantastiska vyer! Detta året blev dock lite annorlunda 😀 första året för Melvin och första året vi tillbringade på camping och tog dagsturer. Det funkade fint även om jag saknar den vilda naturen och den tunga packningen så var detta mycket bekvämare sätt att vara på 😉 speciellt med en liten tvååring. Campingen låg nära Besseggen och hette Besseggen Fjellpark Maurvangen.

Vi tog lite kortare turer och njöt av naturen. Vi hade sällskap av Andreas, Martina och Li i vårt tält och Tobias, Sofi och Susanne tältade granne med oss 🙂

Besseggen var målet att gå denna gången så Tobias, Sofi och Susanne tog den först dagen där uppe och Magnus och Andreas gick dagen efter… Martina har ju gjort det och jag får ha min tur kvar till en annan gång vi kommer dit 😉

 

01/27/13

Vinter

Utsikt över Anten

Utsikt över Ålandasjön

Vi tog oss en lördagsutflykt till Brobacka och tittade på jättegrytorna.

"Det bästa man har sätter man på bordet"

“Det bästa man har sätter man på bordet”

Riktigt stora istappar fanns det hängandes i jättegrytan!! 🙂

En hel del trappor fick vi gå i men fin utsikt blev belöningen! 😉

Stor istapp!

Stor istapp!