11/3/10

Brandutbildning

Idag fick jag gå på brandutbildning med jobbet 🙂 bra sak att satsa på för sina anställda. Vi fick information om räddningstjänsten och om olika sätt att skydda sig mot brandolyckor och hur man skall tänka. Vi fick se ett klipp från verkligheten och en brand i en butik i England (så skulle vi ju aldrig göra 😉 ) och hur folk kan reagera. En person såg elden, klev tyst in i butiken och ställde sig i kön?! Efter ett tag i kön säger han ursäkta, det brinner där och pekar på elden… Damen före i kön säger aaa, det gör det… båda två står kvar i kön och väntar.

Vi fick sedan efter lite mer information och fika, gå ut och göra praktiska övningar  – släcka en eld med brandsläckare och släcka en eld på en “person” (docka) med brandfilt. Bra övningar och trevliga brandmän 🙂

Eva-Lena kryper fram för att släcka elden

Eva-Lena kryper fram för att släcka elden

Eva-Lena täcker över dockan som brinner med en brandfilt!S

Eva-Lena täcker över dockan som brinner med en brandfilt!

Vi skall köpa fler brandvanare till vårt hem efter denna utbildningen! 🙂

08/21/10

5-kamp

En fin studiedag på jobbet. Först en arbetsam förmiddag då vi fick jobbat hårt med vår lokala arbetsplan – sedan bara roligheter! Vi fick lunch på Gunnebo slott. Riktigt gott och lyxigt var det!! Sedan tog vi oss en tur i trädgården och lanthandeln innan vi for vidare till Liseberg där vi körde femkamp 🙂 En superduperkul dag på jobbet!!

100816 - Kul med jobbet

Studiedag med lunch på Gunnebo slott och 5-kamp på Liseberg

06/16/10

Grattis!!

Nu har Magnus slutfört sitt projekt i skolan för denna gången, efter mycket arbete så genomfördes en presentation på en tjock rapport!! 🙂 Såklart hade de gjort ett bra jobb som resulterade i ett bra resultat!! Bra jobbat!!

05/7/10

Avslut på studierna

Så var det färdigpluggat för denna gången! 🙂 10 veckor går väldigt fort, men det är väl så speciellt när man har roligt! Nu har jag läst färdigt min kurs: Barns tidiga lärande med fokus på tal, skrift och matematik – riktad till förskollärare 15p. Så nu har jag lite mer kunskap i ryggsäcken och är redo att gå tillbaka till arbetet på måndag!

Idag var en spännande dag – jag eximinerades! Lite lagom nervös framförde jag min power point och fick “försvara” min rapport. Jag hade skrivit ett utvecklingsarbete om hur man kan utveckla matematiken på förskolans gård, det finns hur många sätt som helst att synliggöra och uppmärksamma de matematiska grundbegreppen på gården – grunden för matematik!! 🙂

Vi gick ut på after work på S.P.I.C.E. tillsammans i studiegruppen, för att fira att vi var klara med kursen även om alla var lite sorgsna över att det var slut på de härligt givande veckorna! God stark mat, helt i min smak, och trevligt sällskap! 🙂

Linas efterrätt, jag beställde såklart en kaffedrink!

– och så några kloka ord att fundera över –

– var rädda om barnen –

Om man vill att ens barn ska göra framsteg, ska man se till
att de råkar höra allt positivt man säger om dem till andra.
– H. G.

12/7/08

Julfest med jobbet

En trevlig liten julavslutning med jobbet, trots sparbeting blev den bra! God mat, trevligt sällskap, livemusik och ett lussetåg fick vi också 😉 detta på eget initiativ av några av de manliga kollegorna. Många härliga skratt 😛 fick vi.

Fler bilder