Fjällsemester i Jotunheimen

Ett par riktigt härliga dagar i det fina naturreservatet Jotunheimen i Norge. Vi åkte upp på onsdagen och mötte Christer och Tilda i Fagersta, de hade startat dagen före. Efter lek och bus där så for vi vidare upp till campingen, ställde upp tältet och började utforska. Det var mycket mer snö i år än andra år vi varit uppe och därmed svalare.

Dag 2 gjorde vi en vandring över Knutshöe på 12 km. Se länk! Fick njuta av fina vyer och lite lagom läskiga höjder att klättra på. Melvin valde att åka i “ryggsäcken” så Magnus fick en extra tyngd på ca 16 kg på ryggen. Vi gjorde många fina pauser så vi fick chans att njuta av utsikten! Tilda var grym på att gå 🙂 hjälpte mig med Jonathan vid flera tillfällen, såg till att han fick smaka på vattnet på vägen.

Dag 3 gjorde vi utflykt med bilen till Glitterheim där vi åt lunch i den fina miljön, tittade på Glittertrind som vi gick över för ett par år sedan. Sedan tittade vi på Riddarsprånget, en fors där en riddare flydde för sitt liv med sin käresta genom att ta en hopp över… och ingen av hans förföljare vågade hoppa efter.

Dag 4 for vi hemåt igen, vi hälsade på Sven och Silje i Oslo på vägen hem. Där bjöds vi på ordentlig sommarvärme, gott grillat, trevligt sällskap och massa lek för barnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *