Gabriels dop

Vilken fantastisk dag vi fick! Gabriel döptes i Stockslycke kyrkan i Alingsås av Katarina, samma duktiga präst som döpte Melvin för tre år sedan. Det var ett fint dop där det blev lite aktivitet och rörelse 😉 eftersom huvudpersonen för dagen inte är så mycket för att vara stilla. Han var dock med på hela akten förutom ett par utflykter till “rampen” där han testade att åka kana 😉 Vi fick fin solosång av Matilda och Kristina spelade till.

Storebror Melvin fick hälla upp dopvattnet och klarade det galant! Han fick även hjälpa Katarina att torka av Gabriels huvud efter att han döpts och var blöt på huvudet. Gabriel fick, med Melvins hjälp, hänga upp sitt löv på trädet med sitt namn på. Det skall få hänga i kyrkan tills det är dax att få ta hem det, en fin tradition som de börjat med nu.

Gabriel passade på att testa och döpa sig själv, efter själva dopakten, han visste ju då hur det skulle gå till 🙂

Sedan hade vi bildvisning av vår resa till Sydafrika och till sist fick alla hungriga gäster lite mat och därefter tårta.

Stort tack till alla som hjälpte oss att göra Gabriels dag så fantastiskt fin som den blev!! <3 Ett extra tack till hans faddrar, Tobias, Malin och Christian som lovat att stötta honom i livet <3 och tack till Simon som hjälpte till med alla fina bilder så vi får bildminne av dagen!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *